3 Mayıs 2014

vikings s02e10:

The Lord's Prayer

--- spoiler ---

.finale özel ragnar suskunluğu vardı. son dakikaya kadar eli armut mu topluyor bu zehir gibi adamın diye sinir ettiler. neymiş şaşırtmaca yapacaklarmış. zaten dizi ragnarın öldüreceklerini düşünmemiştik, o yüzden şaşırmadık da ama bu vikingler nasıl üçkağıtçı, nasıl entrikalı insanlarmış. yuh dedim. çocuk katilliği ve birbirini yeme de çok saçma geliyor. hele ragnar'ın gavur çocuğunu bile bağışlayıp horik'in çocuklarını öldürtmesi çok saçma geldi.

.bjorn bıraktı bir kısmını, ölenler de çocukları mıydı? ya da erkek olanları mı öldürdüler? o kısımları tam anladığımı söyleyemem. zaten sürüsüne bereket çocuğu var.

.finali viking işlerine bırakmaları hoş olmadı. gerçek finali bir önceki bölüm yapmışlar. içlerindeki hesaplaşma zaten sezon içinde bir kere olduydu. tekrar oldu ve sonunda ragnar kral oldu herhalde. kıyılarda kılıncı ile verdiği pozdan bunu anladık. iyidi güzeldi ama işte pek de bir şey yoktu.

.lagertha ile kraliçe kapışması da daha göz doldurucu olabilirdi. çabucak halletti, genel olarak baskını çabucak hallettiler. tamam adamlar hazırlıklıymış ama en azından final yapıyorsunuz arkadaş biraz daha uğraşılmış bir şey olabilirdi.

.floki meselesi zaten insanı baştan beri sinir ediyordu. baştan beri bizi mi şaşırtmış yoksa bir yerden sonra mı geri ragnara dönmüş orasını anlayamadık. kaypak bir adam sonuçta ragnarın hala güvenmesi bana saçma geldi açıkçası.

.hele tanrılar meselesi apayrı bir mesele, floki rahibi sevmiyor, rahip ragnara hristiyan duası öğretiyor, bu da mı tanrılara karşı değil yani? horik doğrusunu söyledi diye sonra isyan mı edecek nedir derdi? neyseki bebeğini ve karısını uzaklaştırması bu fırtınalar yüzünden imiş. onu anladık, iyi baba olsun bari.

.müzikler artarak iyileşti, finalin son kısmındaki müzik falan baya iyi idi sanki. tam versiyonuna bir ulaşayım dinleyeyim de iyi ise listeme alayım diye not edeyim buraya da.

--- spoiler ---