30 Mayıs 2014

Da Vinci's Demons s02e05:

The Sun and the Moon

--- spoiler ---

.parayı artırmış gibiler, görüntüler daha iyileşti bu bölümde. üstelik geniş alanlar ve yeni yerler arttı. insanlar kostümler falan derken hiç fena olmadı. şimdi amerigo abimiz geride bekleyen abilerdenmiş (gelmezseniz buraya adımı veririm falan diyor şaka gibi) de bunlar amerikaya gelmişler yaprakların kitabını arıyorlar imiş. tabi daha önceden de gelen olmuş ve hatta anasıymış gelenlerden biri...

.leonardo'nun anası fazla gezen bir tipmiş herhalde. habeş dediği kim onu hala tam çözemedim. kara derili bir abi, anası güneş kadar beyaz falan bunlar da mayaların torunları gibi aslında o kadar eski dönem olmaması lazım ama sanki katıp karıştırmışlar her bir şeyleri.

.neyse idam meselesi fena değildi, iki figuran gitti çözene kadar ama arkadaşı ölmeye yakınlaşınca kafa bastı ve olayı çözdü. adamlar da nasıl bir manyaksa bir test yapmışlar zeki olanları öldürmüyorlar. tabi ya zeki olacaksın ya da onlardan olacaksın.

.riario ekibi nasıl testi çözdü orası pek olmadı sanki, bu kadar abattıkları kadar bir şey değil miymiş? neyse artık o kadar olur.

.lorenzo tarafında işler pek iyi gitmiyor. deli kral test edecek bu sefer lorenzo'yu adam kesmece biçmece şeklinde takılıyor. bunların konuşma isteği de sanki şaka gibi oldu bu manyaklara göre. karısı da üvey kardeşi ile aldattı. her şeye kulak kabartan kızımız da bunları gördü. bir de saray entrikasıylan uğraşacağız yani.

--- spoiler ---