30 Mayıs 2014

Da Vinci's Demons s02e04:

The Ends of the Earth

--- spoiler ---

.ayaküstü adamlar güneş sistemini çözdürdüler da vinci abimize. tarihsel olarak öyle fikirler falan vardı belki ama da vinci'nin bu çözdüğüne dair bilgi de vardır inşallah. böyle bol keseden sallıyor gibiler geldi. hem de nerelerden çaktı? sadece yörüngesi meselesinden ne ara anladı? neden güneşin etrafında dönsün mesela ne bileyim oraları çabuk geçtiler.

.çerkezleri cahil ve kötücül gösterdiler. dünyanın yuvarlak olduğundan habersiz, kanıtlar falan getiriyor da vinci, iki dakika da ikna ediyor kızcağızı... ilk köleydiler sonra kurtardılar sonra yine zincirlediler. sonra daha saçma bir şekilde kendilerini öldürdüler.

.hayli saçma oldu yani baktığımız zaman ama idare edeceğiz artık, çünkü macera moduna geçtiler. tabi devamlı gemi yine da alan olmuş oluyor. riario da benzer gemide takılıyor zaten. aynı hesap... fırtına da ölecek inşallah hehe. ölmez tabi...

.papa'nın olayını görmüş olduk. neymiş ikiz kardeşini saklamış tüm dünyadan o da onun yerine geçmiş. küçükken de öldürmeye çalışmış şeytan imiş o. bir de kızını öldürmüşmüş. tamam güzel gizem sayılır ama çok zorlama. osman gazi'nin kılıncı meselesi ile nereye gelecekler bakalım. adamlar her türlü saygı duyuyor osmanlı imparatorluğuna o belli. zindandan kurturalım dediklerinde olmaz diyor. neden olmaz? plan yapmışmış. dizi olsun diye olmaz deseler daha iyimiş.

.lorenzo olayı da pek iyi gidiyor sayılmaz. kendi çapında olay çıkartıyorlar onlar da. altınlar o arabada taşınır mı yahu? en son yakalandılar. büyük ihtimal görüşmek istedikleri kral yakaladı onları ve görüşme olacak.

--- spoiler ---