7 Mayıs 2014

Bates Motel s02e10:

The Immutable Truth

--- spoiler ---

.sezonun giriş ve gelişmesini sevmiştim, en azından ilk sezona göre daha hareketli ve gerilimli gelmişti ama sonucu iyi olmadı. saçmaladılar hayli. şerifin durumu ile başlamak lazım. şimdi adam kasabada kurallar var diyor. bu şekilde idare ediyor kasabayı. bir nevi uyuşturucu kasabası, yararlarından herkes fayda sağlıyor ama insanlar birbirine girince olaya el atıyor, gerekirse kelle alıyor falan.

.karakter olarak öyle vicdan yapacak biri değil. suçluların peşinde, adeletin hizmetkarı hiç değil. kurbana baktığımız zaman öğretmeni de kötü kadın olarak tanıttılar, öğrencileri ile yatıyormuş. kimin eli kimin cebinde belli değilmiş. öldüğü gün iki kişi ile seks yapmış. tamam bunlar ölmesini gerektirmiyor ama vicdan meselesi nerde? yanlış yere içeri atılan adama zerre üzülmem dediydi üstelik. o da kötü bir tipmiş. tamam adam öldürme suçundan yatması haksızlık olur ama yine de vicdan muhabbetine oturmuyor bir türlü. yani fena saçmaladılar bu vicdan meselesi ile.

.bunu da yalan makinasındaki muhabbet için zorlamışlar tamamen. o yalan makinasındaki fark ediş annesinin ben öldürdüm sen öldürmedin demesi sezon sonu için tek işe yarayan yer idi. bu şekilde dexter'ı suçlardan koruyan iyi baba hayali yerine norman'ın mavi ekran verdiği zamanlarda kontrolü ele alan kötü anne figürü gibi bir şey olmuş. en azından ben böyle algıladım ve buradan üçüncü sezonu kotarabilirler sanki.

.başka bir saçmalık intihar meselesiydi, intihar zor bir işlem iyi güzel de kafaya koymuş isen öyle son dakikaya peşinden koşturacak kadar mesafeye kadar beklemezsin. hele anne senin için kuş yaptım muhabbetine güldüm. ardından nasıl yürümekse ya da koşmaksa artık topukluları ile anası peşinden yakaladı. aralarında mesafe de olmasına rağmen. hem niye ormana gidiyorsun? odanda sık kafaya, silah sonuçta bu. bu saçmalığı da ormandaki sahne için yapmış olmalılar ama norman'ın ikna olmasını hiç ikna edici bulmadım. yalandan yapmış gibi oldu hepsini. bir de salak bir öpücük muhabbeti yaptılar.

.annesine ilgi meselesi ya da bu cinsel meseleler elemanın psikopat olmasına katkıda bulunmalı idi ama norman'ın cinsel hayatı maşallah pek renki, güzel kızlarla takıldı. tamam sonunda bir sorun çıktı hep ama yine de bu açıdan bakınca da saçmalıyorlar hafiften.

.emma meselesi de boş idi final için, insan aile içi bir durumu öğrenince hemen göz yaşlarına boğulur mu? nasıl duyguymuş o öyle. hem bunun için işten ayrılır mı? norman ile yakınlaşma meselesi ya da takıldığı oğlan falan ne oldu? boğulma olayından sonra görmedik hiç onu.

.sezonun dylan meselesini de sevdiydim. iş bitiren, bunalımlı ama dirayetli bir tip gibi olduydu ama finalde bunu bile bozdular. sarı saçlıya ablası ile tuzak kuralım dediler ama elemano beyni ile destekli gelmiş. çat diye ablasını öldürdü. ölmesine şaşırdım. adam kalmadı resmen saçma oldu. neyse sonra da şerif geldi bu sarı saçlıyı öldürdü. işlerin başına dylan geçsin diye böyle mi yapıyorlar diyeceğim ama o kadar basit değil ki? mafya aile işi sonuçta birileri çıkar gelir.

.mafya işlerini güzel bağlayamadılar. üstüne belediye işleri var orayı da sallamasyon yaptılar. yanyol meselesini sonraki sezona da uzatacaklar anlaşılan. iyice kabak tadı veren bir muhabbet kaç sezondur gider böyle.

.genel olarak bakınca norma ve norman muhabbetinin ilerleyerek gittiğini söyleyebilirim. çok seven anne modeli çocuğuna nasıl zarar verebilir bunun anlatımı gibi izleyince fena olmuyor. kadın iyilik timsali, çocuğu iyilik timsali ama insanlar ölüyor bir sürü kötülük oluyor. bu kadar iyilikten bu kadar kötülük de diziyi ilginç yapıyor. tabi çok da saçmalamazlarsa...

--- spoiler ---