27 Nisan 2014

vikings s02e09:

The Choice

--- spoiler ---

.fena bölüm olmadı ama beklentilerimi karşılamadı. üstüne hafif sinir yaptı. sonunda ne olduk yani dedim. horik floki muhabbeti insanı geriyor. adamların amacı ne? hadi diyelim intikam almak istiyorsun anladık da alamıyorsun işte arkadaş. derdiniz ne bu kadar? floki rollo ve rahip için söylediği şeylerde tam olarak haksız sayılmaz onu da kabul ediyorum ama kendi de hasetin önde gideni. böyle karaktere böyle huylar insanı sinir ediyor.

.son sahnede bir de floki'ye horik teklifim var dedi ve bitirdiler. sanki hafiften görüntülerde devamlılık hatası da var gibi geldi ya neyse şimdi... bu kadar şeyden sonra son bölüme ne saklamış olabilirler?

.savaştılar ve yenildiler, paralı asker olmak isteyenler kaldı. toprak sözü aldılar ve hiç savaşmadan elde edecekleri şeyleri elde etmiş gibi oldular nerdeyse. baktığın zaman savaş inanılmaz anlamsız oldu. ecbert'in böyle bir teklifi de fazlaydı sanki. tamam adam akınları durdurmak istiyor, anlaşmak istiyor ve büyük düşünüyor ama yine de havada karada kabul etti ragnar zaten, lagertha da kabul etti. horik etmeyecek gibi gösterirken hiç bir arıza çıkmadan olaylar halloldu.

.şu durumda horik'in ragnar için bir planı var ve bunun için floki'den yardım istiyor gibi anladım da ne işe yarar arkadaş. anlaşmaları mı tanımayacaklar? sırf ragnar mı? lagertha ne olacak? onun ilk etapta ragnar'ın yanında durmaması da karakteri açısından sinir bozucu idi.

.ordular ilerliyor, kimse bizim ragnar'ı dinlemiyor. bozguna uğruyorlar ecbert'in arkadan destek kuvvetleri planı ile hala razı değiller. ne diyeyim bilmiyorum. pek saçma geldi bana bu gidişat. tarihsel olarak böyleyse cidden kafasız insanlarmış.

.athelstan viking'ler ile dönmeyecek gibiydi o da dönmüş. belki onu öldürürler de sezonu öyle bomba şekilde bitiriler. şu durumda tüm aksiyonu dokuzuncu bölümde bitirmiş oldular. daha da savaş göremeyiz. savaş sahneleri de pek iyi değildi zaten. rollo'da o kadar süper savaşçı pek de olmayacak şekilde kötü yaralandı. ölmese bile sakat kalır diyorum. her şeyin hayırlısı tabi.

.porunn özgürlüğü, çıplak yüzmesi ve azgın kraliçe'nin kuzeyli seçimi gibi hoş sahnelerimiz de vardı bu arada. ayrıca düşünce olarak tanrıların barışması muhabbeti ve pederin ikilemleri de dizi için güzel özelliklerden diyebilirim.

--- spoiler ---