19 Nisan 2014

vikings s02e08:

Boneless

--- spoiler ---

.üç başla bu iş olmaz tabi, kuzeyliler ondan becerememiş demek. diğer tarafta ne güzel müttefik oluyorlar. ecbert'de işi biliyor zaten ama ragnar'ı pek kimse takip etmeyecek gibi. lagertha bile pek onun safında durmuyor gibi. bu arada kendisine reislik pek bir yakışmış durumda. ortalığı yıkıyor resmen. kocasının kafasını uçuran adam ile anlaşma falan muhabbeti döndü ama ya elemanı kazıkladı ki akıllı kadın ya da sallıyordu artık eleman.

.neyse asıl aksiyon son iki bölüme kalmış durumda herhalde. belki son bölümün sonuna bırakırlar yine. görüşmek için elçiler gidip gelirken ecbert'in adamları elçiyi zevallediler. oğlunu neden sağ bıraktılar anlamadım. meseleyi anlatsın diye falan mı? kelleyi yollasalar da olurdu yani.

.floki'nin kafa güzel herhalde, horik kötü tanrıları anlıyor o yüzden beni de anlıyor tadında salak saçma laflar etti. ragnar yeterince pohpohlamamış bu elemanı herhalde. gemi yapımı konusunda horik kanına girdi resmen.

.bölümün asıl olaylarından biri ragnar'ın yeni oğlunun olması ve onun da bir sorunu olduğu hissiyatı ile bölümü tüketmeleri oldu. engelli doğan çocukları öldürüyorlar mıymış bunlar cidden? baltayı bebeğe yaklaştırdığında yok artık dedim ki ragnar yapamazdı zaten öyle bir şey.

.manyak bir kadın karakteri daha çıktı, pek azgın. ecbert ile işi pişirirken yetinemedi. sonra bizim rahip de bir çakıversin, dindarlar güzel çakıyor dedi. ecbert'de üstüne askerleri saldı. good luck lafını "belinize kuvvet" diye çeviren sevgili çevirmene de selam ederim. güldürdü durduk yere.

--- spoiler ---