12 Nisan 2014

vikings s02e07:

Blood Eagle

--- spoiler ---

.kan kartal idamını uzatmadılar. horik borg'a kurtaracağım seni falan dedi ama bir işe yaramadı bunun neden öyle olduğunu pek anlatmadılar. herhalde lagertha müttefik olduğu için horik de olaydan vazgeçti ama ortalıkta ragnar'a kin güden insan sürüsü oldu.

.adam ufuklarını genişletti ama sevmeyeni çok işte yapacak bir şey yok. başına bir hal gelerek bitirebilirler sanki bunu, tarihi hikayesini bilsek o kadar keyifli olmayabilirdi. tabi anlamadığım bunlar kendi aralarında birbirlerini kesip durur iken diğer tarafta birleşmeli evlilikler yapıyor.

.iki evlilik kıyaslaması iyidi aslında, benzerlikler farklılıklar falan derken birinin evliliği fitne, diğerinin birleşme olması da dokundurma gibiydi. floki'ye ne oldu ben anlamamadım. kıskançlık falan herhalde. ne acayip iş hakkaten.

.oğlunun durumu da bir garip geliyor, ortalıklarda hizmetçi peşinde koşmalar. mahkuma ekmek getirmeler. bazıları vicdanlı bazıları vicdansız gibi mi gösteriyorlar? en vicdanlısı ragnardı mesela, hristiyan çocuğuna bile acıdıydı.

.bölümün ağırlığı hoştu, görüntüler güzeldi. kahinin söyledikleri çıkıyor. adamda iş var hakkaten. bu elemana kartal görüyorum dediydi, idamı öyle oldu ama yine de çıkıyor işte. iyisini kötüsünü kendin yorumlarsın artık.

.lagertha ve ragnar ve horik seferlere çıkacaklar bu şekilde. arada devamlı bir sürtüşme, entrika tadında işler olacak, sonunda da ragnar gülsün diyoruz. horik tam sevimsiz bir tip. başta berg ile anlaşamayan işleri bozan oydu, ragnar kötü oldu. ne acayip iş, hele bu salak berg'in horike saldırmaya götü yemeyip de gelip ragnarın memleketi dağıtması falan zaten saçmaydı. layıkını buldu diyoruz. yine de çığlık atmadı ve valhallaya gitti allahın izniyle hehe.

.bu arada fazla görmedik ama kral ecbert'in oğlu ile evlenen hatun kişisi pek güzeldi bir şeye benziyordu.

--- spoiler ---