5 Nisan 2014

vikings s02e06:

Unforgiven 

--- spoiler ---

.dallanıp budaklanıyor meseleler, güzel oluyor. saxonların kralı (ecbert miydi neydi) adam pagan çıktı. aslında bilgiye aç, açık fikirli biri gibi göstermişler. kaybettiğimiz bilgi, şimdiki bilgimizden daha çoktur diyerek aslında bence antik uzaylılara selam çaktılar. eski kavimlerin süper hikayeleri ve ulaştıkları sonucu hep bilgiye bağlıyor. sevgili rahibimizi de parşomenleri çevirmesi ve koruması için görevlendirdi.

.ragnar ile tekrar karşı karşıya gelip bir seçim yapmak zorunda kalacak gibi bir his oldu bende ama bakalım öyle ilerlemiyor bazen dizi. şimdilik rahibimizin kafalar hafif karışık, arada acayip şeyler görüyor ve hep güçlü dostları var.

.asıl olay borg'un başına gelenler idi, horik ilk başta yağmaya elemanı istememişti. sonra bu eleman gidip ragnara çattı ki bunları anlamam mümkün değil. ya tarihi bilgiler eksik ya anlatılmayan şeyler var ya da horik'e bulaşmaya gözü yemedi hehe, neyse artık ragnar bu durumda en delikanlı adam iken onun halkını biçti (halktan hiç bahsedilmedi hem aile de aile bu arada) sonra affettim gel birlik olalım muhabbeti ile kandırdı ve idam edecek nasipse...

.öyle hemen de idam olmayacak gibi, horik durumdan memnun değil gibi. asıl entrikacı pezevenk bu horik'in kendisi ve tabi rollo'nun takıldığı siggy miydi neydi o hatun... babasına oğuluna her türlü hizmet... rollo yine pisliğe bulanmasa bari.

.bjorn elemanı da bir kadını gözüne kestirdi ama nasıl davranacağını bilmiyor yavrum yazık. hayvanlarla birlikte uyumasın diye yerine getirdi, kız da bunu mu istiyorsun diye soyundu. orada kaldı bölüm hehe. bir şey yapmaz diyorum ben. temiz çocuk, kendi rızası ile vermesini ister hehe.

.sevgili dişi savaşçımız lagertha'nın başa geçişi pek güzeldi. ağzını burnunu kırdılar karının, memelerini gösterip de aşağılayacaktı ama tam o noktada bıçak önce kemiğe dayandı sonra da reis'inin gözüne girdi herhalde. diğer eleman neden kafasını kopardı onu sonra açıklarlar herhalde ama kimse memnun değilmiş anladığım kadarıyla. şimdi reis'in karısı olarak hükmedecektir diye umuyoruz, yakışır da...

.şimdi tarihsel olarak nedir ne değildir bilmiyorum ama bunlar borg ile bu kadar uğraşacağına lagertha'nın desteğini alsalar ya? hadi reisleri yamuk bir adamdı olmazdı da, ya şimdi?

--- spoiler ---