1 Nisan 2014

vikings s02e05:

Answers in Blood

--- spoiler ---

.bu berg midir nedir? çabuk pes etti sanki. ragnarın gözü döndüydü ama benzerini indirdi kendisi kaçtı. daha sonra başına da  bela mı olacak nedir? planı tam idrak ettiğimi söyleyemem. eğer tüm güçleri ile bu ambarı yakanları yakalamaya gelmedi ise kalan askerler ile niye saldırmadı. tam gücü ile geldi ise neden alana çekmeleri gerekti?

.pek dikkatimi de vermemiş olabilirim ama çocukluğu pek uyuz olan bjorn büyüyüp adam olmuş gibi takılıyor, babası ile işler güçler yaptı. savaşta birlikte omuz omuza mücadele falan derken tökezlediği için pek beğenmedi ragnar performansını ama ana baba savaşçı elemandan azını beklememesi normal.

.ragnar iki kadını da muhafaza etmek istiyor haliyle ama lagertha'ya ters işler olduğunu net ifade etmişti. şimdi babası ile daha iyi olacağını düşündüğü için bjorn'u babası ile bırakmış oldu.

.rahibimiz kafaları yiyor gibi hayırlısıyle. dini buhranlar yaşıyor. meryem anayı görüyor, tanrıya yalvarırken acayip sesler görüntüler duyuyor. isa heykelinde ya da hristiyanlık ayinlerinde vikinglerin insan kurban etmesini falan hatırlıyor. balatayı sıyırmasa iyi.

.bundan başka da bir şey olmadı. uzak diyarlardaki kötü haberler geldi. kötü haber tez duyulur olayının tersini söylediler. kendi yerini güvene almadan açılmaması gerektiğini öğrenmiştir umarız ragnar bey.

--- spoiler ---