30 Nisan 2014

Bates Motel s02e09:

The Box

--- spoiler ---

.fena gelmediler sonuna kadar da biraz sıkıldım bu final öncesi son bölümü izlerken. olayları son bölüme sakladılar desek dylan'ın yaptığı biraz salaklıktı sanki. önce sarışın abimizi öldürmeye gitti, hiç bir plan yapmadan doğru düzgün. adamın kendisini koruyacağını falan da düşünmeden. öyle saçma sapan bir şekilde.

.sonra döndü geldi nick ford abimize durumu anlatıyor. adamın ne demesini bekliyordu yani? neyse ki kendini savundu falan derken herhalde öldürdü nick abiyi. hadi iyi oldu öldürmesi diyebiliyor muyuz? diyemiyoruz çünkü norman'ın nerede olduğu belli değil.

.geçen bölümden norman'ı kaçıran nick abimizmiş. zaten tahmin edilebilirdi bu kısmı. burası fena değildi. rehine olarak tutmaları da güzel. norman'ın kaçarken kolye ve resmi düşürmesi de biraz fazla geldi bana. babası durumu anladıysa hemen niye öldürmedi? onu da anlamadım.

.hele sevgili şerifimizin davranışları zaten iyice garip. gerçeği bulmayı niye taktı bu kadar? zaten pisliğe batmış bir kasabada şerif. öldürmüş olsa ne olur olmasa ne olur? bunu da açıklamadılar. üstelik kadının içinde iki farklı sperm bulunmuş. o yüzden de direkt norman'ın üstüne kalmıyormuş demek. böyle bir açıklama tamam olur da yine de yalan makinası falan zorlama işler.

.yalan makinasına gelmeden öğretmenini düdüklediği ve tam bu esnada boğazını kestiğini gördü norman. kafa gitmiş iken nasıl gördü? yaşadığı şeyler mi bunu gösterdi ve bundan sonra bunun bilincinde mi olacak? bunlar belli değil ama cinayetleri annesi kılığında çift kişiliği işliyor gibi anlattılar. gerçek norman bates hikayesi de böyle midir bilmiyorum ama fazlasıyla arızalı bir durum bu.

.bu final bölümünün en gereksiz kısmı da yavrum yazık emma'nın tutumu idi. ne gerek var şimdi aileye dahil olmaya çalışmalar, üstüne gidip göz yaşları eşliğinde işten ayrılmak ile tehdit etmeler. aile içi dertleri var işte, sana ne yani? senin ailen yok mu kızım? git işine bak. neyse tamam anladık da saçma oldu işte. finali bu ayarda yaparlarsa üzüleceğimdir, güzel getirdiler ama tamam edemediler gibi oldu.

.demeyi unuttum sanki, norman'ın kutudaki performansı pek iyi geldi bana.

--- spoiler ---