1 Mart 2014

vikings s02e01:

Brother's War

--- spoiler ---

.her şey iyi güzel ama şimdi vakti zamanında bu adam rahibi yatağa çağırmıştı. bunlar normal ama iki kadınla evlenince mi normal değil? hadi çok asil bir kadın ki pek severiz kendisi, üstelik ragnar'da pek seviyor kendisini, o halde niye kadını değil de çocuğunu taşıyor diye gidip diğer kadını seçiyor. bu çocuk sevdası nedir anlamış değilim. bunların pek çocuğu olmuyordu, olan da öldüydü tamam ama yine de alaşılmıyor. deneyin daha gençsiniz lan işte...

.neyse aile için mevzular haricinde ragnar'ın batıya açılma planına büyük destek geldi. tabi bu planı o kadar insan ölmeden taraflara duyuramadı mı? illa insanların ölmesi mi gerekiyormuş? üstelik yine yan karakterler. az daha floki'de ölüyordu ki kendisi beyin takımından diyebiliriz. gemi de yapıyor, yakın arkadaş üstelik, neyse ki ölmedi.

.başa dönersek, kardeşi gölgesinde kalmamak için ihanet ettiydi buna. savaş meydanında diplomasiler falandan sonra artık kan revan içinde ortalığı attırırken karşı karşıya gelip diz çökmek de nedir? aklım almadı öyle bir durumu. hani diğerlerini keserken de pek memnun değildi ama savaş meydanında ragnar öldürse daha bir garip olurdu sanki. şimdi tarihi bir olguya dayanıyordur ama cidden çok saçma olmuş bu şekil.

.entrikalar tadında devam etmeyeceğini umuyorum. batıya açılsınlar, bol bol yağma yapsınlar. yeni durumlar ile karşılaşsınlar. arada da bölümdeki mutlu olmak zorunda mısın dediği gibi mesajlar falan versinler, yeterlidir. veledin gittiğine sevindim. nedense walking dead'in carl'ı bir bu velet iki. ikisine de kıl oluyorum.

--- spoiler ---