9 Mart 2014

Bates Motel s02e01:

Gone But Not Forgotten

--- spoiler ---

.beyin patlatma sahnesi pek güzeldi. ağır ağır akıp sonunda bombayı patlatıyor adamlar. şimdi bradley iyi plan kurmuş adamın aklı başka yerdeyken bitirici cümleyi söyleyip tetiği çekti. ne olduğunu anlayamadan kan beyninden fışkırdı hehe. kan hep beyninde kalsa öyle olmazdı tabi ya, o kadar süslenmiş falan. hakkı var.

.norman durumunun farkında değilse o kolye nedir? uyurken haberlere bakmak nedir, böyle garip bir gülüşle olayları yad ediyor gibi geldi bana. seri katillerin klasik bir hatırlatıcı obje alma meselesi gibi bir şey olmalı. kendi nasıl farkında değil ya da o kadar şeyi hatırlıyor ise baştan neden söylemedi? bunları hepsi cevapsız.

.annesinin uslu oğlu çünkü... katilim ben ana diye gelse kadın aksine ikna eder oğlunu. yol konusunda da güveniyorum ben ben norma'ya tuttuğunu koparıyor. helali hoş olsun. yeni saçlar falan da iyi olmuş hani.

.bradley'in rolü artacak gibi. birlikte işler çevirecekler gibi. belki bu kız bunu tekrar satınca iyice sapıtacak bizim norman. ne olacağı belirsiz ama emma'yı da unutmasınlar. yavrum yazık hasta bir kere.

.şerif de bir garip eleman, her şeyleri iki dakikada çözmüş gibi sorular soruyor ama aslında çözmemiş de... germek için yapıyorlar sanki. zaten süper zeka norman gidip mezarlıkta fotoğraf çekmesi de apayrı bir kafaydı ya daha velet yani olacak o kadar.

.bu arada hayvan doldururken çalan müzik sanki bu elemanın veletken çektiği müzik ile ilgili filmdeki müzik idi. belki karıştırmış olabilirim ama intihar meselesi öncesi ve günlük gülistanlık müzikleri de ayrıca hoştu.

--- spoiler ---