12 Ağustos 2013

dexter s08e07:

Dress Code

--- spoiler ---

.hannah niye geldi ona pek ikna olmadım. bunun haricinde iyidi bölüm. şimdi zengin ama kontrol manyağı bir adam bulmuş kendine evlenmiş. bakmış işler iyi gitmiyor gelmiş miami'ye dexter bunu öldürsün diye. dexter da nasıl biriyse artık bir problemi olan buna geliyor adam öldürtmeye. üstelik adam katil midir? değil midir? hiç bir araştırma bilgi falan yok iken bu konular dönüyor. üstüne adam bunu sıkıştırıyor dexter ile gördü diye sonra bu adamı kendisi öldürüyor. e şimdi ne oldu? hannah niye geldi? gidecek mi şimdi?

.olayları karıştırmaya getirdik diyememişler de böyle demişler gibi oldu. üstelik hala aşıklar birbirlerine ve dahası deb durumdan rahatsız ve dexter'a güvenmiyor. hepsini toplayınca iyice karışıyor işler. deb mi öldürecek yoksa hannah'ı? ne olacağı karman çorman oldu bakalım güzel şekilde toparlayacaklarına inancım tam.

.bizim vogel sadece düz psikiyatriste döndü gibi bir şey oldu. esas hikaye gibi getirip kadını rolantiye aldılar resmen. eh yani beklenilenin olmaması iyi ama üstüne daha büyük hikaye olan bir sosyopat yetiştirme fikri ile çıkageldiler. sanki hannah hikayesi bu durumda çok fazla olmuş oluyor.

.zaten bu eleman sıkıntılı bir tip, istediği olan bir tip. gitti komşu kızını öldürdü işte. iyi mi oldu şimdi? kontrolden mi çıkacak? dexter'ın çekirge misali eğitmesi daha hoş olmaz mıydı? tamam pürüz çıkacak elbette ama işte kafa on yere bölününce takip etmek keyiften çok strese dönüyor. şöyle ferah ferah çözecekleri bir hikaye yapsalarmış finale, hafiften aşırı doz olmuş gibi.

.deb'in patronu ile meselesinde hafif ilerleme ya da olay oldu bunlar yanında. quinn elemanı takip ediyor diye bir araba azar işitti. masuka'nın biyolojik kızı üstsüz barda falan çalışıyor imiş. ağzından baba lafını kaçırdı. o kızda bir şey çıkacak gibi yapıp böyle yapmaları da garip oldu. yan hikayenin de yanı, üstelik yeni stajer de olabilir gibi bakalım artık, her şeyin hayırlısı...

--- spoiler ---