4 Kasım 2014

the walking dead s05e04:

Slabtown

--- spoiler ---

.atraksiyon yapmalarına pek gerek yok aslında, hadi yapacaksanız tam açıklayın lan. beth'e ne olduydu şimdi? açıkladılar da ben mi anlamadım? kaçırıldıktan sonra nasıl buraya gelmiş? hafızasını mı kaybetmiş yani? kimse bir şey sormadı. kendisi bir şey söylemedi. pek kafayı veremedim, ortam gürültülüydü falan ama ne bileyim bu kadar büyük bir şeyi de kaçırmış olamam herhalde.

.hastane meselesini de insanın aklı almıyor. bunca sene geçmiş adamların nasıl hala elektriği var? jenaratör gelecek akla da iyi güzel kardeşim neyle çalışıyor jenaratör bunca zaman? oradan buradan bu kadar mazut toparlama kudretine sahip mi bu tipler? polislermiş iyi güzel ama az buz bir şeyden bahsetmiyoruz. üstelik arızasıdır, şuyudur buyudur bir sürü şey var.

.hemen bir bölüm değişik bir hayatta kalma hikayesi yazalım demişler, işler karıştığı vakit güvenlik güçlerinin başındaki kadıncağız güvenlik güçlerinin sapkın işlerine göz yumarak insanları bir arada tutmayı becermiş. nasıl bir arada tutmaksa tutsak gibiler. herkes yediği içtiği her şey için bir karşılık vermek zorundaymış. böyle bir sistem geliştirmişler. pek gerçekçi işler bir sistem gibi ama herkesin yapabileceği bir işi nerden bulacaklar? hadi temizlik şu bu yaptırıyorlar da bir kişiye yaptırırsın, biter gider.

.doktor abimiz bu açıdan kutsal mesleğe sahip olmuş oluyor. değeri paha biçilemez. yeni bir doktor gelince beth'e öldürttü onu. bu olaydan sonra neşter ile dalacak gibi gösterdiler ama tam o vakit carol geldi. tüm bölüm en büyük olayı carol'un gelmesiydi. önceki bölümde carol'un başına bir şey geldiğini düşünmüştük. hala hayatta yaşlı dişi kurt demek. canavar mı demeli bilemedim hehe.

.beth'in kaçış planı komedi oldu. boş yere geldiler, tamam adamlar gerdi de daha iyisini beklerdik. üstelik zenci tipin kaçışının bir sonucu olacak mı? dışarda ne yapacak o tip? göründüğümden güçlüyüm diyordu da insanın inanası gelmiyor. daryl'in yanındaki yoksa bu zenci mi? göreceğiz inşallah.

.yetkili hatun kişiyi polisiye dizilerden gözüm ısırdı ama takip ettiğim birinden değildi sanırım. yan bölüme bile bir sürü eleman toparlıyorlar iyi güzel ama esas tiplere de bölmelilerdi bölümü, onar dakika bile olsa çok iyi olurdu. özellikle temel hikayeyi iki ana konuya ayırdıklarını göz önüne alırsak, yoldaki elemanlar üzerinden gitmeliler. rick ile beth hikayesi kesişecek orası belli oldu ama böyle geçen sezon da yaptıkları gibi tek kişinin hikayesi ile baymasınlar rica ediyorum.

.bu arada walking dead aleminde her grup zombilere bir isim takmış ama kimse zombi dememiş yahu hehe.

--- spoiler ---