9 Kasım 2014

the vampire diaries s06e06:

The More You Ignore Me, the Closer I Get

--- spoiler ---

.canlarım atraksiyon yapmak için yine dağıttılar kendilerini. elena'nın unuttuğu an zaten belliydi, demişimdir de şimdi hatırlamıyorum ama kesin damon döneceği ve aşkını kaybetti, kazandı muhabbeti yapacakları belliydi. sırf bunun olması için alaric'i insan yaptılar adamlar. hem de kasabanın sınırını geçme muhabbetine.

.ulan malllar diyorum öncelikle, niye gelip sınırda beklersin arabanı, bir kaç km ötede durdursana, hadi yüz metre öte yapalım şimdi. tam sınırda kaza oluyor ve sınırı geçiyorlar. hepsi ölmeye başlıyor. stefan geçip abisi ve enzo'yu kurtarıyor. alaric'e de sevgili gizemli cadı doktorumuz yardım ediyor.

.bir adım daha geri gidelim. allahın köken vampiri bir insanı arabadan söküp çıkartamıyor mu? geliyor tripp abimizi durduruyor ama gaza basmasına engel olamıyor. çok zorlamışlar çok, dikkati dağıtma planı bu muymuş? köken vampirlik bu muymuş? insanı üzüyorlar.

.iki adım ileri gidelim hemen. neymiş efendim alaric insan olmuş, tam o sırada da elena anılarını geri kazanmak istemiş ki kendisi damon'dan kaçıyordu. alaric hala vampir iken anılarını geri kazanmak istememişti falan filan amma velakin tek köken vampir bu mu lan? az ötelerinde köken vampirler şehir mücadelesi veriyor. gidin oraya? the originals'a muhtaç kaldılar ama hiç akıllarından bile geçirmediler. sonuçta kökenin yaptığı etkiyi diğeri kaldırabilir. üstelik en köken onlar, alaric'in kökenliği de çok çakmaydı şimdi insan oldu.

.sonuçta nerden baksak elimizde kalıyor. yeni cadımız haricinde pek de bir güzelliği yoktu bölümün. tamam merak ettirdiler gerdiler ama çok belliydi hepsi. alaric'i insan yapacak kadar saçmalayacaklarını düşünmedim ama hani büyüleri kaldırınca hayatta kalırsa insan ise kasabadan çıkınca da geri eski haline gelmesi gerekir. tekrar insan oldu diye vampir olamayacak diye bir şey yok ki? nasıl sınırdan geri geçince yaralar iyileşiyor onun gibi bir şey. damarlarındaki doşalan kan aynı sonuçta

.tabi geri vampir yapmayacaklar alaric'i köken abilerimize de bulaşmayacaklar. tekrar aşık edecekler ya da bunun dramasını izletecekler. olası en kötü senaryo bu. bir de allahın tripp'ini yakalayamadılar. o kadar vampir bir avcı ile mücadele edemedi ki kendisi kendi imkanları ile avcı olmuş.

.bonnie meselesi hüzünlüydü, damon'un bıraktığı mesajı jeremy salağı dinleyemiyor mu? insan biraz araştırmacı olur? ya alkolik ya dağıtmış bir kişilik, tam bir mal oğlan karakteri ya tekrar görürüz bonnie'i. bonnie'nin olayı bu oldu artık.

--- spoiler ---