3 Kasım 2014

the legend of korra s04e05:

Enemy at the Gates

--- spoiler ---

.bir karışıklık çıkmadan olmuyor işte. korra olaylara dahil oldu ama bu meseleyi de öyle temiz şekilde halledemeyecek gibi. pek de becerikli bir avatar olmadı kendisi, sadece sezon sonlarında hünerini gösterdi, bunun için sakat bile kaldı ama ne bileyim devamlı bir yalpalamalar. ne zaman büyüyecek bakalım.

.şimdi kuvira ordularıyla birlikte memleketine geldi, sevgili demir bükücülerimiz de yönetimi teslim etmeyi düşünmüyor bile. bolin kozu hiç bir işe yaramadı. bolin dakkasında taraf değiştirdi ama bunca zaman nasıl aklına gelmedi? aklı nerdeymiş? insan ne yaptıklarına dönüp bir bakmaz mı?

.neyse ikna çabaları bir işe yaramadıktan sonra korra olaylara daldı, kuvira ile görüşüp tekrar su'ya geri dönüp konuşayım derken olayları halletmek için onların kuvira'nın bölgeye gittiğini öğrendi. savaş çıkacak yani, civciv çıkacak kuş çıkacak. avatar haline dönsün orduları dağıtsın.

.tabi yeni bir silah, ruh enerjisi falan derken belki de yeterli olmayacak. varrick böyle bir silah geliştirdi, aslında enerji için yapmıştı ama silah oldu. içinde iyilik var diye güzellemeler yaptılar ve ortamdan sıvışmaya çalışırken bolin ile yakalandılar. hizmetçisi sevgili kızcağız ihanet etti gibi gösterdiler ama kurtaracak kendisi diğerlerini. bence tabi.

--- spoiler ---