19 Kasım 2014

the 100 s01e13:

We Are Grounders: Part 2

--- spoiler ---

.sezon finalimiz güzel oldu. ziyadesiyle karıştırdılar ama güzel merak unsurları ve aksiyon depolamışlar. yerli kardeşler saldırdılar öncelikle, tüm olaylar üstüste gelecekti tabi ona şüphe yok. aynı zamanda ark'tan dünyaya iniş başladı. tüm olayların tekniğini çekip çeviren vuruldu. tüm gerilimler birlikte ilerledi. güzel aktı sonuç olarak.

.en çok bellamy ve finn'in akıbetini merak ediyor insan. iki esas karakteri de öldürmüş olamazlar ama o alevlerden kurtulmak için de güzel bir açıklama yapmak gerekiyor. ikinci sezona beklemeden geçeceğimiz için memnunuz şu an itibariyle. bu kadar sardıracaklarını tahmin etmemiştim.

.raven meselesi tam vaktinde denk geldi, roket yakıtı ve bomba yapımı derken barutumuz yok dedi hatun, clarke hemen bir fikir buldu. gemiyi ateşleriz yakarız hepsini falan gibilerinden. çılgın hatun tabi, neyse ki böyle yapıp kurtuldular. elebaş hatun içeri atladı esir edildi.

.raven olayları toparlasın diye finn, lincoln'un mağaraya ilaç aramaya gittiydi. iyi kalpli yerlimizi orada buldu. birlikte yamyamları getirdiler. ikisini birbirine kırdırıp biraz zaman kazandılar. octavia da abisini kurtarırken biraz hoşbeş edeyim dedi ve oku yedi, her zaman ki gibi tabi. neyse lincoln istediğine kavuştu. biraz hasarlı da olsa kızı kaptığı gibi gitti.

.bölümün girişi kaçma girişimi idi, iyi güzel kaçıyorlar derken hop gözcüler bunları yakaladılar. kamptan ayrılış müziği hoştu, bulup dinlemek lazım. o kadar name yaptılar ama daha iki dakika geçmeden götüm götüm kampa geri döndüler. gözcülerden bir tanesi çok konuşan figuranı harcayıverdi. ne yapacağız edeceğiz derken işte ortaya karışık bir şeyler yapmış oldular.

.uzayda işler güzeldi. ark'ı dünyaya indirme meselesini gerçekleştirdiler. patlayıcılar her zamanki gibi uzaktan çalışmadı. güvenlikçi abimiz ben giderim hop falan diye abby ile şöyle uzun soluklu bir muhabbet ederken, başkan çoktan gitti. her zaman bu kısıtlı vakitte boş konuşuyorsunuz lan çığlıklarına destek olurcasına bunu yaptılar. adam siz konuşurken gitti ve ateşleyicileri kumanda etmeye başladı bile. kendisi ark'ta kaldı. bir iki haftalık ömrü var diyorlar ama bence ikinci sezonu çıkartır abimiz. konunun bir kolunun tek kişi de olsa uzayda kalmasına da sevindim. devamlı kendini feda etmek istiyordu, iyi de oldu güzel de oldu.

.neyse asıl bombayı sona saklamış abilerimiz. dağ insanları dedikleri dünyada sığınaklara kaçmış teknolojik insanlar imiş. bunlar ile anlaşılırlar ise gayet rahat günler bizim uzaylı insanları bekliyor diyebiliriz ama kesin bir arıza çıkacaktır. şimdiden uzaylı dostları karantinaya almışlar. uzak doğulu, espirili tip monty (yanlış hatırlamıyorsam) bu tipleri görür vay anasını demişmiş, onu önceden tıkmşlar karantinaya. clarke'ın savaş sonrası temiz ve beyaz odada uyanışı ile bölümü bitirdiler. 

.bu abiler kim, bellamy ve finn'e ne oldu? raven kurtuldu mu? hepsini kurtarır gibi bu dağ adamları ama bakalım niyetleri ne? ark'tan geriye tek bir istasyon mu kurtuldu? kamp yerini bulacaklar ama clarke'ı bulabilecekler mi? hepsi birleşirse hikaye zayıflayabilir gibi ama bakalım hepsi yarına artık. bir gün beklemeli izleyişler...

--- spoiler ---