5 Kasım 2014

once upon a time s04e06:

Family Business

--- spoiler ---

.kanca'nın da dediği gibi herkes birbirinin akrabası çıkacak herhalde sonunda. emma'yı kayıp teyze helga için mi istiyormuş? sadece benzerlik mi? resimle çok benzetemedim ben. başka bir numara da olması gerekir. konuyu bağlamak için biraz zorlanıyorlar sanki. tüm karakterlerin bu arrendele diyarları ile ilgisi olması da çok zorlama geliyor bana.

.şimdi belle'in anılarına gitti. annesini devler savaşında kaybetmiş. rumple'dan yardımı da bu yüzden istemişler zaten falan filan ama annesinin öldüğü zamandaki anılarını kaybettiği için kaya trollerine sevgili büyük babaya gitmiş kendisi. hafızası için bir çözüm bulmuş iken, kayıp hafızayı taşa çevirip bunu olayın olduğu yerde kaynatıp demleyip içmesi gerekirken (hehe), yolda buz kraliçesinin fırtınasına yakalanıp aşağı yuvarlanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmışlar.

.bir yanda taş bir yanda anna, hemen anna'ya koşmadığı için anna düşmüş ve buz kraliçesinin eline geçmiş. sakladığı sır da buymuş. şapkadan da haberi varmış. tüm bunları rumple'a anlattı. rumple'ın sırları daha kapsamlıdır tabi sonuçta büyük bir abimiz. işleri büyük. onun sırlar ve hançer olayı ortaya çıkınca yine ortalığı dram götürecek diyorum.

.buz kraliçesi ile aralarında ne var? sezonun gizemi bu herhalde. şapka ile tehdit etti kendisini, daha önce pek bir yaptırımı yoktu üzerinde. belle'in hayatı için pazarlık etti anladığım kadarıyla.

.kraliçemizin planı da kasabayı yok etmek (tabi kasabayı yok etmek olmasa olmaz) emma ve elsa ile mutlu aile yaratmak. aynadaki çarpık kişilik büyüsü ile onları da kendine benzetecek herhalde ya da olmadığı kişilere mi çevirecek? tam olarak ne yaptığını çözemedim ama buradan da zaten kayıp teyzeye bağlayacaklar olayı anladığım kadarıyla.

.regina meselesinde yavuklusuna git karını sev kurtar dedi, o olay bundan daha ilginç hale gelmeye başladı. anna da anna arkadaş. ne kızmış bir türlü çıkmadı ortaya kaç bölümdür. en son tutsak edilmiş, kraliçe nerde olduğunu biliyor ya bakalım ne planı yapacaklar.

.emma'yı baştan beri bilmesi ve sevmesi iyi fikir olabilir ama bunca zaman saklı kalması hafıza silinmesi meselesi ile fazla kolay açıklanıyor. zaten büyük baba'nın bu teyzeleri silme meselesi de çok abartı geldi. hikayede nasıldır bilmiyorum ama insan bir sormaz mı bunlar nasıl ortadan kayboldu? ne oldu falan diye? kesin aile içi ihanet diyorum.

--- spoiler ---