2 Kasım 2014

grimm s04e02:

Octopus Head

--- spoiler ---

.iki grimm ile tempo daha iyi olur diyordum ama bu sefer de sevgili kızcağızın olaylara daha çok katılması söz konusu. başına bir hal gelme olasılığı daha yüksek olduğundan daha bir heyecanlı oluyor. yine de nick'siz grimm olmaz diyorum. konuyu düzeltmeye çalışan sevimli çiftimize juliette gelip belki de o kadar düzeltmeniz gerekmiyordur dedi. bir miktar zaman istediler ama işin mantığın aykırı bir kere.

.şöyle ki, bunun grimm olduğunu düşünen ya da eski mevzulardan intikam isteyen her kişi başına dert olacaktır. kendini grimm olmadan nasıl koruyacak? gözünün önünde fbi'daki grimm woge yaptı mesela. şimdi kadın iyidir diyorduk ama trubel'ı kaçırdığına göre o kadar iyi de olmayabilir. belki fbi içinde bu konuda özel eğitimli tim falan olabilir. kendi adına çalışıyor da olabilir. sonuçta tüm bu olayları çözmek için grimm şart. dizi için şart bir kere. kimse kendi kaderini değiştiremez. senaryo, takdir-i ilahidir hehe.

.beyin hüpleten eleman sevgili trubel'ı hüpletince kötü bir şey olur dedik ama onu bile hayra bağladılar. kabuslarını çekip almış oldu. kendisi yamuldu kaldı. trubel ise rahatladı. beynine açtığı delikleri de pek problem etmediler. yani enteresan oldu, sevimli oldu.

.bir diğer enterasan olay yüzbaşımızın anası meselesiydi. bir kere çok genç gösteriyor, gözaltlarını saymaz isek, ikincisi kadın ölüyü diriltir hehe. yok o anlamda demiyorum da bildiğin oğlunu ölümden döndürdü. yılan efekti bir garip olmuş, adamların ilk modellemelerinden şimdiye fark var cidden ama kendi kalbi ile oğlunun kalbi arasında çift başlı yılan ile ölümden döndürdü. bunun hikayelerde bir karşılığı var mıdır bilmiyorum ama pek havalı bir metod imiş.

.sevgili wu'muz olaylardan iyice şüpheleniyor. ilk hank'a sormaya çalıştı, olmadı. sonra nick'e geldi bu kız da neyin nesi derken nick'e bir haller oldu. bu durumda bizi adalind manyağının ne kadar safça zindana atıldığını hatırlattı.

.kadını kekleye kekleye zindana soktular, komikti bir miktar. nick ile bağlantısı biraz can sıkıcı. kasıtlı bir şey değilse bile sırf bu yüzden yaptığının geri alınmasını isteyebilirler. ek paket de grimmliği olabilir, abartı olur ya bakalım ne olacak?

.sonuç olarak sezonumuz gayet iyi başladı. nick'in yeni hali yüzünden drama bağlarlar tempo düşer diyordum ama gayet iyi ilerliyor.

--- spoiler ---