2 Kasım 2014

Ancient Aliens s06e18:

Alien Encounters

--- spoiler ---

.uzaylı karşılaşmaları ile karşımıza geldi abilerimiz. yine tekrar niteliğindeydi. konuları tükettiler ya ona üzülüyorum. artık tekrar konuları içinde enterasan bilgi toplayacağız. öyle bir iki bilgi vardı allahtan da izlediğimiz boşa gitmedi. ha bir de din iman meselelerinde uzaylı bağlntısını izlemek her daim keyifli diyorum tekrardan.

.muhammed peygamber mağarada cebrail ile karşılaştıktan sonra dışarı çıkınca uçan bir cisim görmüş, 7 dönen kanatlı diye bir şey tasvir etmişler. arapça bir metne gönderme yaptı ama kuran olmadığına eminim, muhtemelen hadis falandır, kaynak göstermediler. belki araştırırım sonra merak edersem.

.musa peygamberin dağa çıktığı vakit bir rivayete göre bulut inmiş, kapıları açılmış ve alıp götürmüşmüş. tabi bu konuda o kadar çok şey söylediler ki hangi rivayet doğru kim bilir artık bilmiyorum.

.bundan başka doğal afetlerde uzaylıların gelip yardım ettiğini ima ettiler. nasıl yardımsa artık on binlerce kişi öldü. dünyaya daha büyük zarar vermesini engellemiş olabilirler diye zorlama yorum yapıyorlar. çernobil faciasından, 2011 japonya büyük depremindeki tsunami ve yine nükleer facia olaylarında ufo raporlarından falan bahsediyorlar.

.genel fikirleri zaten bölüm itibariyle uzaylıların arada bir görünüp dünyanın işleyişine karıştıkları şeklinde idi, buna da her yerden destek getirdiler. tarihsel olarak ispanyol donanmalarının ingiliz donanmalarını yenecekleri savaşta fırtınanın yardımı ile ingilizler yenmiş mesela. nasıl zorlama bir durum insan şaşırıyor ama güzel bağladılar. protestanlığı korumalarından sanayi devrimine oradan da modern dünyaya geçişteki bağlantıyı uzaylı kardeşler korumuşlar yoksa ispanyol donanmaları şöyle büyükmüş, ingiliz donanmaları da şöyle küçükmüş, allah yardım etmiş işte hehe.

.rüyalara girip insanlığın seyrini de değiştirmişler. nazilerin ilerlediği dönemlerde bir tane abinin rüyasına girip nazi uçaklarını düşürecek silah yapmasını sağlamışlar. adam bilim insanıymış ama konuyla ilgili değilmişmiş. ne diyelim bilemedim. rüyalar meselesiyle de bitirdi abilerimiz.

.hindu matematikçiyi zaten hatırlıyorduk, o ve diğerleri hep rüyalarında bir sürü iş becermişler. bunların hepsini de uzaylılar yapmış diyorlar çünkü günümüz teknolojisiyle rüyaları etkilediğini söyleyen bir abi de bunu destekliyor. biz şimdi bunu kısmen beceriyorsak uzaylılar hayli hayli yapmıştır diyorlar. kim bilir?

--- spoiler ---