25 Kasım 2014

Akame ga Kill! s01e21:

Zetsubō o Kiru

--- spoiler ---

.tatsumi için iki kişi öldü. ikisinin de son nefesini görmedik ama kurtulmaları imkansız görünüyor. mine belki son nefesi vermiş olabilir şimdi tam tespit edemedim. susan'da da donuk kare yaptılar. esdeath ile kapışmada son hamlede gibiydi. kurtulması pek olası değil.

.tatsumi için büyük bir idam töreni hazırlamışlar. arena gibi bir şey olmuş, halk yığılmış falan ama iki dakikada boşalttılar. nasıl bir teknolojiyse artık. mine tepeden ateşi etti, bir iki panik ve bir baktık kimse yok.

.generale karşı aslan kızımız ve mine, esdeath'le de patron ve susan kapıştı. bir kişi için iki kişi kaybedip geri çekildiler. hani devrim için bir onur mücadelesi falandı denebilir ama daha yeni yetme tatsumi için bu kadar kayıp saçma oldu. imparator silahı lazımsa onu alıp başkasını bulabilirlerdi pekala.

.mine ve tatsumi aşkı da nereden çıktı diyor insan, akame falan olsa neyse ama mine olayı beklenmedikti, komiklikliydi ama son öpücük pek bir duygusal oldu yine de. bu kadar patlama çatlamadan sonra dramatik bir son ile bitirmiş oldular. bakalım kim öldü, kim kaldı, sonraki bölüm belli olur.

.gizli teknik olayı fena değildi. şimşekli abimiz çılgın şimşek atıyormuş. mine silahının son vuruşu için canını vermesi yada verecek hale gelmesi gerekti. pek güçlüymüş bu hali de öldükten sonra ne fayda? esdeath çok havalıydı bir de uzay-zamanı dondurabiliyormuş hatun. daha ne olsun, tatsumi yerinde olsam koşa koşa evet derdim.

--- spoiler ---