20 Ekim 2014

the walking dead s05e02:

Strangers 

--- spoiler ---

.yamyam abileri bitirmediler, hem iyi oldu hem kötü oldu. rick dönelim harcayalım hepsini demişti. şu durumda peşlerine takılmasını tasarlamaları ile rick'in bu sözü birlikte iyi olmadı. ya can havli ile kaçsalardı, yamyamlar gelseydi peşlerinden ya da rick bunu demeseydi. şimdi ben demiştim dese yerden göğe haklı. tabi niye ısrar etmedi? bebeği ile kavuşunca falan olunca yola düştüler diye cevaplayabiliriz.

.yamyam muhabbeti enteresan, bob niye ağlıyordu? ısırıldı falan mı? eğer öyleyse niye bacağını yediler? derdi neydi bu bob'un anlayamadan yamyamlar sürüden ayrılanı kurt kapar misali kaptılar ve adamla bacağını yerken sohbet ettiler. biraz içini rahatlatır mı bilmem ama tadın beklediğimden lezzetli diyor, seni çılgın hehe. şimdi yine sormam lazım adamlarda uyuşturucu mu var? bacağı kesip nasıl sarmışlar? nasıl ağrı hissetmiyor? nasıl sonradan fark ediyor?

.peşlerindeki sevgili zenci karakterimiz nerede? takip edildiklerini düşünüyorlardı bu durumda zenci miydi? o niye saklansın ki yamyamlardı herhalde ama bu durumda da yamyam takibi meselesindeki en büyük açmaza geliyoruz ki kendileri de bunu düşünüp iki saat açıklama getirdiler. siz bizi böyle yaptınız diyor, şimdi de yeni duruma adapte olduk avcı olduk. birer birer avlayacağız diyor. lan toplayıcıydınız? pusucuydunuz? ne ara arazide avcıya döndünüz? daha olay olalı kaç gün oldu? pek uyduramadılar ama yine de yamyam meselesi iç burkucu işte bitmemesi o yüzden kötü değil. keşke daha güzel devam ettirselerdi.

neyse asıl olayımız, önce dialoglara gömdükleri bölümde yolda pederin teki ile karşılaşmaları idi. adamda ters bir şeyler var. sakladığı var falan diyorlar da bakalım ne çıkacak? illa güvenlikleri tehlikeye girecek ki bir hareket etsinler. şimdilik eski eşini zombi olarak görünce yemek bulalım derken geberiyordu. ordan rick ve ekibi güzelce kurtardı, yemek de buldular.

.üstüne sevgili asker abimiz dünyaları kurtarma açısından güzel bir konuşma yaptı. aslında washington da ne var diyince çok da bir cevap vermiyorlar. her şeyi baştan almaya yetecek bir şeylerden bahsediyorlar da tam anlamıyorum. geçen bölümde zombileri hedef alacak yeni bir biyolojik silahtan bahsediyorlardı şimdi güvenli bölgeden bahsediyorlar. ikisi birlikte de olur ya ne bileyim. kolay kolay bu hikayeye gelmeyecekler. malum zombi olmazsa dizi  biter hehe.

.beth meselesi üzerinden ne kadar zaman geçti? carol kendine bir ara ayarladıydı onla kaçmayı düşünürken (benim yorumum tabi) daryl geldi, o arada da araba ile birileri geçti, ne lan bu dedim? beth meselesi için çok geç değil mi? diğer elemanlar araba ile yollarda mı takılıyor? denk gelme ihtimalleri nedir? aynı yerde mi dönüp duruyorlar. günlerce yürümüşlerdi falan filan bir sürü soru işte. yine de beth ölmemiş olsa iyi olur tabi. bakalım ne çıkacak oradan. gruptan ayrı düştüler gibi gibi.

.kılınç meselesinde de üzdüleri kılınçsız michonne olur mu hiç yahu? carl tipi iyi kıvama gelmiş gibi o kadar sabrettik velet büyüdü. düzgün konuşuyor detaylara dikkat ediyor. babasına diklenmeler falan geçti gibi, baba da güzel tavsiye falan veriyor. hayatta kalma ustası olur biraz daha aklı başına gelirse. beşikten mezara hayatta kalma ustası. tabi asıl judith bebeği çılgın olacak o kadar uzarsa seri hehe.

--- spoiler ---