23 Ekim 2014

the flash s01e03:

Things You Can't Outrun

--- spoiler ---

.izledikten sonra müzikler kulakta kalıyor ama olumsuz anlamıyla. çok bayat bir melodiyi ha bire veriyorlar. heyecanlı, gerilimli klasik bir film müziği hiç yakışmıyor yani. yeşil gaz görüntülerini de pek iyi yapamamışlar. üstüne iki bölümdür gazlı saldırganlar var. farklı güçler bulsalar ya? tam idam zamanı şimşeğe maruz kalan bir tipi inceledik. onu satan mafyayı, idam hükmü veren hakimi, en son da yakalayan polisi öldürmeyi kafasına koymuş.

.polis tabi bizim baba figürlü polis imiş. barry yetişti, bazı şeylerden kaçamazsın falan bir de bu abiyi öldürseler artık dramdan geçilmezdi. bir anne dramı var ki sormayın gitsin. tamam çok dokunaklı am  her bölüm bu kadar üzerinde durulmaz ki ama...

.çılgın doktor parçacık hızlandırıcı olduğu gece barry'i izliyor imiş. şimşeğin direkt ona gitmesini sağlamış herhalde. olaylardan haberi varmış. eğer varsa neden kötü adamlara da güç vermiş diye sormak istiyorum ilkin, ikinci olarak gücü olan ama hiç iyi kimse yok mu? bir allahın seçilmiş kulu barry mi yani? bunu da cevaplarlarsa memnun olurum.

.yan konuda ortağının kızı ile işi pişiren abimizin olayı vardı. bu da pek gereksiz bir konu barry olaya üzülüyor diye gösterip duruyorlar da pek sallamıyor artık o yüzden bu meseleyi atlatmışızdır diye umuyorum artık.

.bir diğer konu olay gecesi yaşananlara dönmek idi, bu konu için gayet iyi idi. iki adet bilim insanımızın olay gecesi ne durumda olduğunu gördük. asıl önemlisi tesisi kurtaran tomorrow people'dan tanıdığımız esas eleman imiş. şimdi herkeslere özel güç gelirken bu dibinde özel güç alamadan ölmüş mü yani? yoksa daha sonra görecek miyiz? --- spoiler --- hemen oyuncunun ismine imdb'den tıklayarak bakıyoruz ve tek bölümde oynadığını görerek spoiler içi spoiler vermiş oluyoruz --- spoiler ---.

.arrow söz yazarları, hehe şarkı gibi oldu fazla benzetmişler. gerek yokmuş giriş ve çıkış laflarının bu kadar benzemesine, tamam arrow damarı var da yine de olsun. bunlarla uğraşacakları yere doğru düzgün süper kahraman yaratma ile uğraşsalar daha iyi olurmuş. bu oğlanın süper kahraman olma süreci çok çakma idi.

--- spoiler ---