20 Ekim 2014

Akame ga Kill! s01e05:

Yumemonogatari o Kiru

--- spoiler ---

.enteresan işler olacak gibi. adalet duygusu ile çalışan bir imparator silahı çıkardılar. tatlı bir kuçu kuçu gibi bir şey, uyumluluk sağlayan kızcağız da hoş bir tip. şimdi bu polis memuru diye zaten kötü kabul edip öldürecekler mi? kötüleri öldürme meselesinde çok da tutarlı değillerdi sanki ama bakalım tercihleri nasıl olacak? belki kıza durumu açıklasalar gelişmiş adalet duygusu ile anlayabilir. güzel bir ikilem olacak.

.öngörü silahını tatsumi denedi ve uyumluluk gösteremedi, ruhlar muhlar görecek falan sandım ama pek bir şey olmadı. hatunları iç çamaşırları ile gördü o kadar. üstüne ölüleri diriltme silahı vardır diye arkadaşları için bir umuda kapıldı ama yıktılar veledin umudunu iki dakikada, mantıklı da konuştular tabi. madem ölümü yenecek bir silah var, imparator niye öldü?

.velet imparator ve başbakan da kendi çapında takılıyorlar. ordular falan filan derken abimiz ayak üstü et çiğniyor ve buz kraliçesi tadında bir tipi suikastçıların üstüne salmaktan bahsetti yanlış anlamadıysam. amansız bir rakip kendisi, sağlam düşman arıyor. botlarını yendiği kahramanlara yalatıp tekmeyle öldürüyor. böyle de çılgın hatun. karakterlerin hepsi kötü gibi yalnız o çok fena. tam iyi bir karaktere henüz rastlamadık. en iyisi tatsumi, o da intikam için kızı kestiydi iki dakika içinde.

--- spoiler ---