13 Ekim 2014

Akame ga Kill! s01e01:

Yami o Kiru

hafiften can sıkıntısından animeye başlamış bulundum. dizi sezonları da açıldı ama ne bileyim boş kaldı elim. baktım film de gözüm kesmedi, listeden bir anime çektim. fena bir şeye benzemiyor. çizimler orta kıvamda, üst düzey çizim olsa belki çok daha iyi olacakmış ama çok uğraşmamışlar bu konuda. animede espirikli çizimleri de çok sevmiyorum ama yine de fena değil espirileri, çok bağırmasalar espiri yaparken keşke. kafa bırakmıyorlar. fantastikli, en azından kılınçlı kısımlarını pek beğendim. fikri altyapısı da fena durmuyor gibi, devrimci, sınıf farklılıkları, devlet düzeni falan yardıracaklar gibi gibi. esas oğlan biraz uyuz bir tip, gözler fazla yeşil. esas kız karakterleri süper olmuş. sanırım akame de onun ismi. robot gibi de maşallahı var. giriş müziği de bir harika olunca devam ederiz artık.

--- spoiler ---

.köyden gelen masum bir velet var, zengin olup köyünü kurtaracak ya da ona benzer bir amacı var. ünlü olup köyünü kurtaracak da olabilir. ilk yolda canavarla karşılaşıyor ve kuşbaşı doğrar gibi dakkasında hallediyor. şehirli abiler de diyor ki şehir merkezindeki canavarlar daha fena, bunlar hiç bir şey. masum velet şaşkınlıkla canavarlar şehri mi basmış diyor. abimiz durur mu? onların içleri canavar diyerek mesajı koyuyor.

.ilk koca memeli sarışın bir hatunla karşılaşıyor. tabi asker seçmelerinden tekmeyi yedikten sonra bu hatun tanıdığım var deyip tüm parasını alıp kayıplara karışıyor. yolda yatarken küçük bir kız alıp evine götürüyor ve insanlık ölmemiş falan filan derken bölüm sonunda iç yüzlerini görüyoruz.

.tabi parayı çalan koca memelimiz de kötü olmuyor mu bu durumda? hani zenginler kötü de masum köylünün parasını çalmak iyi mi? neyse ki veledi içlerine alıyorlar. suikastçılar olarak biliniyor kendileri. veledimiz aralarına katılmak istemese de arkadaşlarına işkence yapmış küçük kızı şak diye kesiyor aslında. içinde bir suikastçı olduğunu buradan çıkartabiliyoruz.

.arada yozlaşmış devlet, insan bünyesine benzer devlet fikri tanıdık birinden almışlar sanki ya şimdi ismini hatırlayamadım. böyle laflar ediliyor. çetemizin amacı da zenginleri cezalandırmak gibi bir şey. kendileri adalet dağıtacak ve biz de kan revan şeklinde izleyeceğiz. kanlı kılınçlar ve dövüş sahneleri normal çizimlerinden çok daha iyi durumda.

--- spoiler ---