1 Temmuz 2014

friends s01e01:

The One Where Monica Gets a Roommate

yıllar öncesi görüp de izlemediydim, çok komik de gelmediydi o zamanlar ama şimdi bir şans daha vererek başlıyorum kendisine. bir şeyi komik bulmak ya da bulmamak karışık bir hadise aslında, karakterlere alışmak da cabası. hele 94'ün tipleri giyimler kuşamlar, saçlar başlar falan derken biraz itici geldi. üstelik sezonda 24 bölüm görünüyor. bu kadar ne konuşacaklar şimdiden merak ettim. artık güldürdükleri yere kadar gider gitmez ise bored to death'in yaptığı gibi beni canımdan bezdirirler ve orada kalır. puan fena yüksek bakalım ne olacak merakla bekliyoruz.

--- spoiler ---

.karakterlerimiz ile tanıştık pat diye, bir koltuk etrafında oturan arkadaşlar. dizi bu şekilde geçecek herhalde. oturtup konuşmaktan fazlası olacak mı bilmiyorum. devamlı bir sitcom ve gülücük efektleri zor olabilir diyorum. hayırlısı bakalım.

.evliliğinden kaçan kızımız daha sonra devamlı komedi filmlerinde boy gösterdi sanki, diğerleri de kendi başlarında işler yaptı gibi. siyah saçlı kızımız en yaşlı olanı ve onu pek görmedim gibi gibi. her birinin kendince tripleri falan var. zamanla bu tripler daha komik gelecek gibi duruyor.

.öyle kadın erkek ilişkilerine dokundurmaktan başka da bir şey yapmadılar. kaşığı kavramak gibi olan bir sözü, kaşığı kaldırmak gibi çevirmişler, öyle daha komik olmuş. manası da o belki ama yine de ne bileyim. boş beleş işler hehe.

--- spoiler ---