13 Haziran 2014

Orphan Black s02e08:

Variable and Full of Perturbation

--- spoiler ---

.lezbiyen yetmez gibi şimdi de erkek olmuş bir tane klon çıkardılar. nerden bunu çıkardılar derken paul'u tekrar iyiye bağlayacaklar herhalde, o kısmı tam çözemedim ama paul da ortalarda olmadığına göre var bu işte bir iş diyoruz. baba karakterini hiç göremedik, yine kullandı attı gibi oldu bizim hatun.

.asıl olay tabi bitişte cosima'nın yerlere yığılması idi. ölmemiştir diye tahmin ediyorum, ölmüşse yazık olur. fena bir karakter değildi. kendini inceleyebilecek bir klon, nadir bulunur tabi. ethan dedikleri sevgili yaratıcımız da tam geldiydi, sorunu düzeltecekti falan derken gitti dağ gibi cosima.

.kira'ya okuduğu kitap içinde bilgileri saklamış herhalde. şimdi kira olayı anlıyor mu doğuştan diye düşündürseler de aslında geriye önemli bir parça bıraktığı anlamına geliyor, ne zaman fark edecek sarah bakalım göreceğiz. tabi bu abimiz ile olay çözülüyorsa ki öyle değil gibi de yaptılar, kira kovalamacası buraya kadar oluyor. genel hikayeyi de değiştirmiş oluyorlar.

.allison ve kocası meselesi de kendi halinde gidiyor. ikisi birlikte adam öldürme itirafından sonra evliliklerini yoluna koyacaklar herhalde, sevgili doktorumuzu rachel öldürdü sanıyorlar ama bok yoluna gitti abimiz. rachel'a da bir haller oluyor. sıkıntılı bir hatun, sezon sonuna patlama yaşar kesin.

--- spoiler ---