21 Mayıs 2014

Orphan Black s02e05:

Ipsa Scientia Potestas

--- spoiler ---

.köken dna'yı kaybetmişler, projeleri öksüz kalmış. laborutvar patlaması meselesinden sonra geldikleri nokta buymuş. klonların nasıl işlediğini çözememişler ve klonların peşine ondan bu kadar insan takmışlar. şimdi her şeyleri bilen üst katman yerine pek de bir şey bilmeyen tipler oldular.

.üstelik bazı klonlar kanserden muzdarip, sarah ve helena'nın özelliği çocuk doğurabilmesi eureka'dan tanıdığımız doktor abimizin statüyü hala çözemedim. rachel'in altında görünüyor ama tüm olayları o yönetiyor gibi diğer yandan.

.şimdi sarah helena'nın da yardımı ile genetik babalarını bulmuş oldular. tabi meseleyi bu kadar basitçe çözmezler herhalde. hem tek babadan dna almak ile de olay hallolmaz belki ama annesinin dnaları ya da en azından konu ile ilgili dosyalara falan ulaşacaklarını düşünüyorlardır.

.feliX'in gay sevişme sahnesi vardı. elemanı oynatıyoruz bari seviştirelim demişler. her dizide artık hayatta var nasılsa kıvamında bol bol koyuyorlar. bakalım nereye gidecek bu gay işleri merak ediyorum. neyse polis baskın yaptı, cinayet silahını bıraktı paul ve bununla sarah'a şantaj yaptı. o da işe yaradı aslında şimdi genetik babayı teslim edecek bunlara.

.böyle yaparak iyi mi yapıyor kötü mü yapıyor anlamak zor, her şeyleri bildiklerinde bunlar sarah'a ihtiyaç duymayabilirler. aslında araştırmalara katılsa ve kendisindeki özellik neyse bunu bulsalar ve klonları rahat bıraksalar, böyle bir yol da mümkün olabilirdi de dizi olmazdı tabi o zaman.

.paul rachel sevişme sahnesi. helena hazırlığı ve sarah'ın gelip vurmasını engellemesi falan hoş idi. böyle etkili sahneler pek görmüyoruz. en iyi karkateri kesinlikle helena diyorum. geçen sezon çok manyak gösterdilerdi ya öyle değilmiş.

--- spoiler ---