12 Mayıs 2014

Orphan Black s02e04:

Governed as It Were by Chance

--- spoiler ---

.gizemleri çok ağır çözüyorlar. sarah'ın adımları ile ilerilyor. bölümler de az, kişisel ilişkiler fazla. sarah'ın tek başına işler peşinde olması biraz çılgınlık idi. helena arkasından takip etti allahtan ve günü kurtardı yoksa kek gibi yakalandıydı. o kadar kaçtığı adama yakalanmış olması kötü olurdu.

.bir sürü başka isim geldi, önce bayan s'in aşığı continuum'un zenci çam yarması travis geldi piyasaya, konu ile ilgisiz insan kaçakçısı bir tip midir nedir? daha sonra bu peşlerindeki elemanın telefon ile rapor verdiği kişi çıktı ortaya. daha doğrusu her şeyin başındaki klon'un aslında o kadar da baş olmadığı ortaya çıktı.

.leda projesi de gizli kutu gibi yaptılar. şu vakte kadar ortaya çıkan bu projenin askeri kökeni olabileceği ve projeyi yürüten bilim insanlarının klonlar ile ilgisi olduğu. ilk ana-babası dediler, sonra evlatlık dediler. seviyorlarmış veledi de görüntüleri de varmış ama sonuç olarak pek de bir yere gelemedik.

.baba karakterinde yamuk çıkmasa iyi olacak. adam tam hazırlıklı imiş, camper'ı ile yollara düştü. kira güvende babası ile takılacak, annesi de araştırmalar peşinde şeklinde ilerleyecekler herhalde.

.cosima işleri çözecek gibi ama kimse bu kızı niye takip etmiyor onu da anlamıyorum. sonuçta anlaşma yaptı diye her şey tamam mı yani? alison meselesi de olabildiğince gereksiz şekilde devam ediyor.

--- spoiler ---