26 Eylül 2013

vikings s01e08:

Sacrifice

--- spoiler ---

.pek ağır bir bölüm oldu, öncelik kurban olayında idi. bizim rahip bir süredir tepesini tıraş etmiyor idi, hristiyanlıktan vazgeçmiş gibi gösteriyormuş. bunu da kurban edilmesi için 9 yıllık süreler ile toplandıkları bir yere getirdiler ama hristiyan olduğu ortaya çıkınca yerine başkası kurban oldu.

.kurban olmak da gönüllülük esası var imiş abilerde, canları alınır iken gıkları çıkmıyor bildiğin kurbanlık kuzular. cidden böyle mi olmuş? böyle olmuş olabilir mi? insan kurban etmenin doğru bir tarafı olabilir mi? sorgusuz sualsiz gösteriyorlar hepsini ya insan üzülüyor. böyle de yaşanmış ise o daha fena, hani kafalarını güzelleştiren şeyler verip de kurban etseler yine anlayacağım da adamlar göz göre göre boğazlanıyor.

.hem de güçlü savaşçılar falan, bari zayıfları kurban edin arkadaş, nasıl kafadır anlamak zor. hepsi savaşçı biri ölse diğeri yerini doldurur tarzında mı takılıyorlar nedir? ragnar kralın elçisi konumuna geldi, böyle bir şeyler oldu ya onu çok üstün körü geçtiler, son bölümde bu şekilde ucu açık bırakacaklar herhalde.

--- spoiler ---