24 Eylül 2013

vikings s01e06:

Burial of the Dead

--- spoiler ---

.viking mitolojisinden ragnarok'u gördük de tam anlamadım şimdi, kahinin adı mıydı? yoksa gelecek öngörüsü mü? yoksa karga olayı mı? bu ragnar ile bir bağlantısı var mı? bunun kişisel tanrısı falansa adam zaten seçilmiş işte ne uğraştınız bu kadar.

.bunun haricinde teketek kapışma sahnesi iyi idi, neden kabul etti dersek? kahin bu seni öldürüp yerine geçecek lafını ettiği için gibi bir cevaba geliyoruz ama kabul ettiği için öldürülmüş olması kötü oldu tabi. yaralı falan olduğunu düşündü mü bilemiyoruz ama ragnar yaralıyken bile harcadı koca reisi.

.karısı hemen kızını kapan yaşlıyı şişledi o iyidi, millet hesabı dürdü yani. ufak boylu sakallı elemanı da rollo harcadı. iktidarın el değiştirmesi pek güzel geldi, en azından babadan oğula geçmiyorlar ne güzel işte.

.ragnar reis oldu, batıya açıldı. kral acımasız biri imiş, millet bundan korkarak daha mı iyi savaşacak yani? böyle böyle bir iki bölüm kaldı, ikinci sezonu var mı yok mu bilemiyorum bakalım artık. beklediğimden daha akıcı idi şu ana kadar.

--- spoiler ---