24 Eylül 2013

vikings s01e03:

Dispossessed

--- spoiler ---

.bizim ragnar gavat çıktı diyeceğim ya viking adeti midir bu? misafirle yatak paylaşmalar falan bir garip işmiş. sırf rahibin allah inancını sorgulatalım muhabbeti yapmışlar. eğer bu olaylar bir metine falan dayanıyor ise bu rahip arkadaş kurtulmuştur da o anlıyor falandır herhalde.

.bunlar haricinde klisenin zenginlikleri meselesi de güzeldi. aç gözlü tanrı meselesi belki rahibi sorgulamaya mı sevkedecek hehe. loki ile kıyasladı ragnar bey, o da haklı ne yapsın? dillerini de dakkasında öğrendi maşallahı var idi.

.dillerin bu kadar karman çorman olması da garip geliyor insana. bunlar vikingce (neyse artık) konuşurken ingilizce duyuyoruz, ingilizce konuşurken kendi dillerinde falan. fena olmamış belki ama ne bileyim işte niye orjinal dil yapmamışlar? biz nasıl altyazıyla takılıyorsak biraz da onlar takılsın anasını satayım.

.lord meselesi fenalıklar verecek gibi görünüyor, adam oturduğu yerde saçma sapan işler yapıyor. iktidarsızlık problemi olan bir iktidar gibi görünüyor. üstüne konduğu mücevherlerin korunması için çocuk kurban etti, ne akla hizmet ise gerçekten idrak etmek zor.

.ingiliz askerleri ile karşılaşma sahnesi fena değildi. savaş olmadan krallarına gitseler ne olacaktı ki? ticaret yapmak isteyen adam kılınçla kalkanla gelir mi diye sormayacaklar mıydı? deli eleman haç kolyeyi çekince bam tellerine basmış oldular herhalde. artık askerler ile savaşırlar. manastır basmaktan daha eğlenceli olur herhalde vikingli abilere.

--- spoiler ---