27 Ağustos 2013

Da Vinci's Demons s01e08:

The Lovers

--- spoiler ---

.gerek bölümün gerek dizinin aldığı puana inanamıyorum. cidden şu sezon finali insanı zorluyor. hani tamam bir önceki saçmalıkların bir kısmını götürdüler gibi ama yine de hem ne gerek vardı saçmalamaya, hem tam da götüremediler.

.öncelikle ufak medici ölmediydi, şimdi öldü. garanti öldü, dirilmezse öldü yani... bombok öldü ama o kadar dağlar tepeler aş yaralı yaralı, allahın rahibi seni şişlesin. adam usta silahşör idi. olmadı bu mesela bu bir.

.sonra da vinci nerden geldi acaba? liman nerde burası nerde? madem koşacak neden daha önce karar vermedi, hadi son anda karar değişti, o son kılınç darbesine mi yetiştin yani bre deyyus. bu ne böyle anasını satayım. öyle iş mi olur. sonra hepsine iki elle kılınç çekmeler de bir aygıtla ateş çıkarmalar falan.

.bölümün ve finalin tek iyi yani, büyük abilerin toplaşıp da vinci üzerine konuşmaları idi. türk'ümüzün muhabbeti de pek iyi. oturup bir çay içilir yani. yapılması gerekenleri söyledi ama gemiyi kaçıracak gib şimdi. ha o macera da saçmaydı da bu florensa'nın halinden bize ne a... batsın gitsin, adamlar neler vurguluyor çok garip.

.vatikanın kötü halleri, osmanlıya ettikleri laflarda devede kulak kalıyor. abartılacak bir şey yok yani bu bakımdan. hatta bu elemanların bu kadar korktuğu düşman olmak bile iyi bir şey aslında. üstüne the türk (el rahim galiba adı) gizemcilerin başı, osmanlıya bağlı değil belki ama yine de en sağlam karakterlerden biri, adamlar bu anlamda dengeli gitmişler.

.pek beklentim yoktu ama çok da memnun kalarak ayrılamadım ilk sezon sonundan, ha yeni bölüm gelince yine izlenir ama böyle sekiz puanlık birinci kalite bir dizi değil. fantastik kısımları ve genel hikayesi çok cılız. da vinci gizem çözüm olayları (hele final sezonundaki falan çok saçmaydı) üzerine kurulu basit bir dizi gibi göründü gözüme. kötüler belli, iyiler belli, öldürmeyen allah öldürmüyor. arada taraf değiştiriliyor bir karışıklık oluyor. bir de en son karı kız davası yaptılar mı? oha bi'de buradan yak.

--- spoiler ---