25 Ağustos 2013

Da Vinci's Demons s01e07:

The Hierophant

--- spoiler ---

.hikayenin gidişatını hiç beğenmedim, ajan kızımız küçük mediciyi öldürdü, ölmese bile iki saat muhabbet üstüne bıçak sokması çok saçma geldi bana. üstelik babamı ellerinde tutuyorlar demek bu kadar mı zor arkadaş? zaten baştan beri beklenen bu kızcağızın aslında özünde iyi olduğu ama vatikanın buna bu işleri zorla yaptırdığı idi.

.üstüne babası kurtulabilecek ve kızını kurtarabilecek iken hop benim yerim burası diye süper ötesi laflar etti. bu ne a..., niye senin yerin orası? çok mu gizemlisin sen? git go oyna arkadaş...

.da vinci'nin makinalarından kullanalım diye dalgıç kıyafeti meselesi yapmışlar. yüzdüğü yer nefes ile bile yüzülecek yer gibi gösterdiler. çekimleri başarılı değildi, başlık içi çekimi ile dış çekim farklı olduğu belli oluyor idi.

.sonra saçma sapan bir papa ile konuşma geyik çevirme muhabbetleri. papa'nın bunu davet etmesi, kabul etmeyince öldürün demesi. insanı bayıyor artık, yeminle. yetmezmiş gibi riario'yu yakaladıkları halde öldürmemeleri. çizgi film gibi oluyor artık bu. yakaladınsa öldüreceksin arkadaş. eline kan bulaşmamış olsa neyse, çatır çatır figuran öldürüyorsun ama?

.neyse kaçış sahneleri de çirkin idi, iniş sahnesi de öyle. en sonunda anahtara kavuştu. son bölüm bir gizem daha açıp öyle bitirecekler demek. bu kadar nasıl yüksek puan almış ona aklım hayalim almıyor artık. pek bir numara olduğu yok. da vinci'nin hikayesini karikatürize etmişler resmen. eğer ucundan kıyısından böyleyse hayatı maşallah derim ne diyeyim.

--- spoiler ---