24 Ağustos 2013

Da Vinci's Demons s01e06:

The Devil

--- spoiler ---

.allahın draculasına türklere şöyle böyle dedirtmişler. bana pek kötü gelmedi durum, haberlerde çıkan kadar bir şey yok. üstüne bölümde bolca osmanlı ve türk vurgusu var idi. korkulan düşman olması kötü bir şey de değil. işin aslı, esas gizemli bilge karakterin adı türk, dengeli götürmüşler bence bu açıdan. hani sonunda o adam pislik çıkarsa o zaman kötülüyorlar denebilir.

.genel akışı biraz değiştirdiler, bu yüzden hoşuma gitti ama yine anne meselesi çok bayat geliyor bana. başka bir hikaye olsa yine tamam ama ne bileyim da vinci hikayesinden insan daha başka bir şeyler bekliyor. tarihi bir meselenin bir anne arayışı içinde sürüp gitmesi hoşuma gitmiyor. annesi en üst makam, en bilge kişi falan çıkarsa eh yani belki derdim de. çok saçma olur öyle. hiç mi altyapısı yok bu fantastiğin der insan.

.draculanın elinden habeşliyi kurtardılar, zaman mekan olayları fena değil idi. aynı anda farklı zamanları yaşamak gibi. hepsi bunların ermiş insanlar herhalde. farklı zamanlarda olabiliyorlar, ilkin türk buna meseleyi açtı. karar verdin bile dediği vakit olaylar hallaç pamuğu gibi atıldı. draculaya geldiler, kurtardılar ve kaçtılar. habeşliyi de kafesinden çıkardığı için öldü.

.normalde her şeyleri çözen üstün zekamız bunu çözemedi, sonunda böyle bir şey gerekiyor idi, üzüldü müzüldü ama iyidi bence. tabi büyük resimde aslında yine gizem çözümüne yaklaşıp, adamı kaçırmaları bile bir başarı ama hem yaşayıp hem söylemesi gereken şeyleri söyleyip daha büyük bir katkı verebilir idi. kalan iki bölümde hiç bir şeyin çözülmeyeceği bariz. 

.bölümde haddinden fazla pipi var idi hehe. adamlar gözümüze gözümüze sokuyor artık. savaşçı abimizinki eşek pipisi kıvamında idi. onu da sokmadıkları kaldı afedersin. üstüne papa çıplak takılmalar, adam dövmeler falan.

--- spoiler ---