22 Ağustos 2013

Da Vinci's Demons s01e05:

The Tower

--- spoiler ---

.bütün bölümlerin hikaye kalıbı aynı şekil ilerleyecek galiba, en sevmediğim kalıplardan bir tanesi. yan konu, son dakikaya kadar çözülmeyen bir konu. üstüne bölüm sonu genel hikaye hakkında bir iki gram bir şey. çok da kullanılan bir kalıp malesef, hadi esas karakterler etkilenince yan konu ilgi çekici olabiliyor ama yine de pek sevmiyorum.

.üstelik bizim leo hakkaten oğlancı imiş, biseksüel diyelim en azından. hadi daha kibar olsun meraktan başına gelmiş hepsi. ilkin karşı çıkıyor idi, düzmece falan sandık hep birlikte ama adam düzmüş. hikayedeki şaşırtmaca olarak yaptılarsa bu şaşırtıcı olabilir. ha biraz aratınca gay olduğuna dair bilgiler de mevcutmuş nette, ona da laf etmeyelim şimdi. onun da allahı var. pek oynak bir karakter idi zaten.

.yarasa boku meselesi iyi idi bölümde, kaçış ya da dikkat dağıtma planı ve hakimi tehdit planı falan güzeldi. biraz yine abartarak oynuyor eleman ama o kadar olur herhalde. bunun haricinde pek güzel bir şey yoktu.

.şimdi de kendini mağarada asılı iken gördü, türk geldi buna pınardan içince görünecektim sana diye tekrardan... gördüklerini tekrar hatırlattı ve olaylar oraya gidiyor demek gibi bir sonuç çıkardık. ondan da kurtulur bizim oğlan, hayırlısı artık.

.medici hanesinde de işler yoluna girdi gibi, yeni ispanyanın bankası olacaklar imiş. baya kastılar durum için, yok şöyle yok böyle. esas adamı sonunda ikna etti bizim medici elemanları. esas kötülerimizi bu bölüm pek görmedik, zaten her bölüm kötü bir şeyler yapar iyi düzeltir karikatür gibi oluyor. 

--- spoiler ---