20 Ağustos 2013

Da Vinci's Demons s01e04:

The Magician

--- spoiler ---

.pek beğenmedim bölümü, büyük toplar daha büyük topları yapmaya neden olur diye silahları ortadan kaldırıp blöfle savaş mı kazanıyor yani? üstelik bunun için osmanlıyı örnek verdiler bile, hani etki tepki doğurur, osmanlı da büyük toplara daha büyüklerini yaparak konstantini yerle bir etmiş ve eskisi gibi olmamış falan. eh yani adamların kendi kendilerini övme yavşaklığından başka bir şey değil.

.hem herkesler feyk bir silah olduğunu biliyor ama hiç kimsenin ağzından kaçıp da mesele riario'nun kulağına gitmiyor. o kadar gizli saklı işler duyuluyor ama bu duyulmuyor. bu da çok saçma idi.

.üstelik şu ana kadar nerdeyse her bölüm, gizem çözümler ile ilerliyor. son dakikaya kadar bizim leo oğlanı sıkıntılı sıkıntılı bir şeyler arıyor ve son dakika şaşırtmaca ile buluyor falan. bu mevzuda sherlock'un eline su dökemez ve işin kötüsü bu polisiye dizisi değil ki arkadaş, nedir bu gizem çözümleri böyle.

.hadi genel hikayedeki meseleler yine hoş da böyle bölümlük konuların böyle ilerlemesi hoş değil. üstelik tam meseleyi çözüp de amerikaya gidecek iken oğlancılık suçlaması ile göz altına alındı kendileri. savaşın değişik cephelerde olduğunu söylemişti eleman. öyle bir şey yapıyor herhalde artık.

.hainin kim olduğu meselesi de çok saçma oldu. kız dövülerek öldürmesin diye daha büyük bir şerefsizlik ile belki hakkını savunamadan zehirledi adamı. hele ki dinlemeye gelmiş idi lorenzocuk. böyle de psikopat bir şey yaptılar kızı ama hafiften empatik işlere de giriştiler, neyse mesele bir yıl kadar önce bağlamış roma bunu kendine. onu da öğreneceğiz herhalde geç olmadan.

--- spoiler ---