19 Ağustos 2013

Da Vinci's Demons s01e03:

The Prisoner

--- spoiler ---

.ilk iki bölüme göre daha iyiceydi, olaylar daha hızlı aktı sanki. bölümün olayı genel olaydan bağımsız gibiydi ama aynı zamanda bütün gibiydi de... din ve bilim muhabbeti döndürdüler altında biraz, ayrıca leo'ya çözmelik bir olay vermiş oldular.

.hikayenin riario ile go oynayan bir tip ile anlatılmasını beğendim. rahibe ve şeytan çıkarma olayları da güzel sayılır. şeytan çıkarmaya gelen tipi görmüş müydük? olaylardan tamamen haberi yok muydu? o kısmı tam çözemedim ama olaylar daha sarpasarmadan halloldu.

.devamlı böyle gizem çözümlü yapacaklarsa hoş olmaz tabi, üstelik bölümün yarısında gizemi çözmeye başlayınca ulan daha sonuna çok var çözemezsin şimdi dememi de duymuş gibiler, örümcektir, mantardır arayışları ve bulamayışları sırasında...

.asıl olay köstebek kim muhabbeti idi, sevgili metres kadınlığını kullanarak sevgili sadrazamı alt etmiş oldu. ne kadar sürer bilmiyorum ama o kadar insanın zehirlenmesi ve ölmesine sebep olan kızcağızın doğru yolu bulmasını umuyoruz.

.diğer tarafta amerika kıtasına gönderme yaptılar, bir haritaya bakarak adam kıtaların bir arada olduğunu çıkartabilmiş mi? mümkün tabi baktığın zaman şekilleri andırıyor birbirlerine, oradan bir şeyler düşünmüş olabilir. hem annesi hikayesi hem yeni topraklar hikayesi, hem yüzünü gizleyen amca... ölme eşeğim ölme, bitmez bu gizemler.

.sinbah'tan habeşi kız vardı yine, kadroyu oralardan almış gibiler. ingiliz yapımcılıların parmağı olsa gerek, zaten bolca ingiliz ağzı duyuyoruz.

--- spoiler ---